Saker Sportscar Challenge

  

Saker Sportscar Challenge

Sinds de start van Saker Sportscars in 2002 heeft de Saker Sportscar Challenge centraal gestaan. Met gelijkwaardige sportscars de strijd aangaan in een volwaardig kampioenschap. In Nederland ingepast in het concept van Huub Vermeulen en zijn DNRT: ‘Wij kunnen goed met elkaar door de bocht’ en veel racen binnen een redelijk budget. Veel racen betekent vaak een training, kwalificatie, twee sprintraces en een semi-endurance race op één dag!

De Challenge biedt een prachtige kalender met een goede mix van eendaagse evenementen en een aantal gezellige raceweekenden. De races worden niet alleen op de Nederlandse circuits als Assen en Zandvoort gereden, maar ook op het prachtige Spa Francorchamps en zelfs de oversteek naar Engeland wordt gemaakt voor een race op Brands Hatch.

Uitbreiding

Het succesvolle concept van de Saker Sportscar Challenge wordt de komende jaren uitgebouwd in andere landen. In 2011 is reeds de Engelse Saker Sportscar Challenge van start gegaan, onder de gepassioneerde leiding van Saker UK distributeur Paul Rose.

Deelnemers & Programma

Alle deelnemers zijn in het bezit van een EU- racelicentie en rijden in Sakers die voldoen aan het cupreglement, met de originele fabrieksspecificaties. De Saker staat algemeen bekend om het relatieve gemak waarmee de auto zich laat sturen. Daarmee is de Saker Sportscar Challenge bij uitstek geschikt voor een breed scala aan coureurs. Van gedreven en getrainde beginners tot ervaren coureurs. Iedereen stapt na afloop met de nu bekende Saker- smile uit de auto.

Sportiviteit, gezelligheid en veel racen staan voorop. Echter, de grote startvelden en het gelijke materiaal garanderen een ware competitie.

De Saker Sportscar Challenge kent zeven reguliere wedstrijden en twee aanvullende joker wedstrijden. Deze joker wedstrijden tellen niet mee in het kampioenschap, maar mogen een gemiste kans in het reguliere seizoen eventueel vervangen.

De ultieme afsluiter is de SAKER World Final, de nu al legendarische laatste wedstrijd waarin Sakers uit alle windstreken met elkaar de strijd aangaan.

Saker Challenge Kampioenen

Saker Challenge kampioenen van 2009 zijn Coos Schouten en Jeroen Rutges met Schouten Racing. Kampioenen van het jaar 2010 zijn Monny Krant en Emile Bezemer met King Kong Racing en kampioenen van 2011 en 2012 is het team van Jadbalja Go Fast met Gerrit en Rudolf Meyer. Van maart tot en met oktober 2013 wordt er weer volop gestreden om de titel Saker Challenge Kampioen 2013.

 Saker Challenge volgen?

Alle wedstrijden in de Saker Sportscar Challenge en met daarin ook de seizoensafsluiter, de World Final 2012, worden vastgelegd door TopSpeedTV. De uitzendingen zijn in oktober en november elke vrijdagavond te zien op MotorsTV of via internet (www.topspeed.eu). 

Voor meer informatie over de Saker Sportscar Challenge kijk op:

De Saker Challenge NL: www.sakerchallenge.nl

De Saker Challenge UK: www.sakercars.co.uk

 

 
 

 
divider