SAKER World Final

  

Traditie

In 2011 initieerde Saker Sportscars een traditie in de vorm van een spectaculaire race op het circuitpark Zandvoort. De SAKER World Final is de internationale afsluiter van het raceseizoen waar maar liefst 30 auto’s van start gaan. Rijders uit de hele wereld strijden om de titel: SAKER World Final Champion. Misschien nog belangrijker: deze laatste race telt ook mee in de punten van de Saker Sportscar Challenge, hiermee wordt dus ook de Saker Sportscar Challenge Kampioen van dat jaar bepaald.

Doel  evenement

Het doel van het evenement is ervoor te zorgen dat mensen internationaal bekend worden met de Saker Sportscar Challenge. De SAKER World Final moet zorgen voor een breed draagvlak. De mensen enthousiasmeren om in te stappen in een Saker en daarmee deel uit te maken van het Saker gevoel. Ook de mensen langs te zijlijn kunnen meegenieten van dit prachtige evenement. Zij mogen namelijk van zeer dichtbij meemaken hoe het is op het circuit en in de pitboxen. Geheel in samenhang met de visie van de organisator DNRT: toegankelijkheid binnen de autosport.

Sponsoren

Naast een geweldig race evenement, biedt dit natuurlijk ook mooie PR mogelijkheden.
In 2011 was het technische bedrijf ImProvia naamgever van het evenement. Verder waren K&N Airfilters, The Autosport Company BV, Kendall, Panther Tape, Autosport Insurance en Meyer Beheer bijdragers aan het evenement.

Kampioenen 2011

De ImProvia SAKER World Final Champion 2011 is Derwin Belt van SPAA05, gerund door Bas Koeten Racing. Op de tweede plaats, Laurens Meijer in de Jadbalja 2. Team Hekker met coureurs Floris-Jan Hekker en Coos Schouten eindigden op de derde plaats. De strijd om het Saker Sportscar Challenge kampioenschap van 2011 werd pas in de allerlaatste minuten van de wedstrijd beslist. Gerrit en Rudolf Meijer in de Jadbalja 1 Go Fast, hebben uiteindelijk de titel naar zich toegetrokken. Paul Rose werd kampioen in de Engelse Saker Sportscar Challenge 2011.

 

Voor vragen of informatie over het deelnemen of het bijwonen van dit evenement, mail dan naar info@sakersportscars.com. Graag tot ziens op de SAKER World Final, op 21 oktober 2012!

 
 

 
divider